fbpx

Pannenkoeken met in Elixir de Spa gestoofde appeltjes

fingerlicking elixir d'anvers crepes

Geschreven door Jelle

💍 Florien / 👨‍👩‍👧‍👦 Lucie 3j & Jack 1j / 💼 founder fingerlicking.be

22 november 2018

Ingrediënten

Pannenkoeken (+/- 12 stuks) :

  • 500 ml melk
  • 2 eieren
  • 200 g patisseriebloem
  • 1 vanillestokje
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 40 g boter
  • Snuifje zout

 

Gestoofde appeltjes:

  • Klontje boter
  • 4 appels
  • Donkerbruine suiker
  • Elixir de Spa

Bereiding

Pannenkoeken
  • Zeef de bloem en meng met de vanillesuiker
  • Voeg de eieren toe en roer om met een garde
  • Voeg de melk toe en roer om
  • Snij het vanillestokje overlangs, schraap de vanillezaadjes er uit, voeg toe aan het mengsel en roer het geheel goed om
  • Laat de boter smelten op een zacht vuur en voeg toe aan het mengsel
  • Voeg tenslotte een snuifje zout toe en roer het geheel goed om met een garde
  • Verhit een pannenkoekenpan en bak de pannenkoeken langs beide zijden goudbruin in wat olie of boter
 
Gestoofde appeltjes
  • Schil de appels en snij in blokjes
  • Verhit een pan, laat wat boter smelten en stoof de stukjes appel
  • Bestrooi de blokjes met de suiker
  • Blus het geheel met Elixir de Spa
 

Weetje: Gedurende de tweede helft van de 17de eeuw groeide het Ardeense plaatsje Spa uit tot een mondain kuuroord dat druk werd bezocht door edelen, diplomaten, schrijvers, kunstenaars… en geestelijken. De Kapucijnen stichtten er een kerk en een klooster en legden er een idyllisch park aan om de bezoekers gepast te kunnen ontvangen. In het klooster selecteerden de Kapucijnerbroeders tientallen aromatische planten, schorsen en kruiden en distilleerden er een schitterende likeur mee met een zacht aroma en een fijne smaak. Vandaag wordt het authentieke Elixir de Spa al bijna 60 jaar volgens de originele receptuur gedistilleerd bij FX de Beukelaer en in prachtige flessen gebotteld. 

Meer cocktails en gerechten met Elixir de Spa zijn te vinden op: https://www.elixirdanvers.be/elixir-de-spa/

Meer nieuws

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

  • >> Ontdek onze nieuwste gerechten
  • >> Ontvang leuke kortingen en andere acties
  • >> Bijna 1.000 andere mensen schreven al in
  • >> Mails worden zorgvuldig opgesteld en blijven relevant

 

Super, we houden je vanaf nu op de hoogte.

Too many subscribe attempts for this email address.