Een kamado BBQ kan (bijna) alles. Dit prachtige keramische ei is een stevig wonder met ontzettend veel mogelijkheden. We just love kamado’s! Maar wat kan je nu juist allemaal doen met zo’n kamado? Hieronder vind je 4 basistechnieken eenvoudig uitgelegd.

 

Direct grillen

Direct grillen, dat betekent hoge temperaturen. De schuif en de schijf van je kamado mogen dus gedeeltelijk open om voldoende luchttoevoer te creëren. Je grillrooster plaats je direct boven de gloeiende houtskool. Je vlees moet sissen wanneer je het op de grillrooster legt. Heerlijk geluid, heerlijke geur en zo weet je meteen dat je rooster heet genoeg is.

 

Low & Slow

De kamado is je beste vriend voor een low & slow bbq sessie. Door het hitteschild (een keramische plaat die je boven de houtskool plaatst), kan je indirect gaan grillen. Wanneer je de schuif en de schijf grotendeels gesloten houdt, krijg je een lage en constante temperatuur in je kamado en dit voor meerdere uren achter elkaar.

 

Smoking flavours

Hou je van een smokey flavour? Dan kan je met de kamado heerlijke gerookte groenten, vlees en/of vis op tafel toveren. Strooi wat rooksnippers of chunks boven op de houtskool. Ben je op zoek naar rookhout? Check onze shop met chunks, rooksnippers, rookmot en cedar houten rookplanken.

 

Pizza en brood

Je kamado is niet zomaar een BBQ, maar ook een steenoven die voor heerlijke pizza’s en zelfgebakken brood zorgt. Plaats een pizzasteen boven het hitteschild en laat de steen eerst goed opwarmen. Pizza en brood hebben een hoge temperatuur nodig, dus je roosters mogen gedeeltelijk open.

 

Zelf aan de slag met een kamado?

Wil je ook een kamado in je tuin? Ga naar onze online outdoor cooking shop en binnenkort sta je zelf achter zo’n stoer en stijlvol keramisch BBQ-ei.

Over de schrijver van dit artikel: Jelle Claes

Over de schrijver van dit artikel: Jelle Claes

Bezieler van "Fingerlicking"

In 2015 werd Jelle verliefd op een charmante Citroën HY foodtruck, die hij met veel toewijding restaureerde en ombouwde. Hij tufte heel België rond om pannenkoeken en koffie te serveren, de start van "Fingerlicking". Met Fingerlicking willen we mensen samenbrengen rond heerlijk, eerlijk en authentiek eten. Naast streetfood catering op locatie kunnen foodies hun hart ophalen in onze online outdoor cooking shop, geef je met onze kruiden, rubs en marinades je gerechten extra flavour en schaaf je je eigen kookkunsten bij tijdens onze workshops en teambuildings.