fbpx

4 basistechnieken voor de kamado BBQ eenvoudig uitgelegd

Kamado BBQ

Geschreven door Jelle

💍 Florien / 👨‍👩‍👧‍👦 Lucie 3j & Jack 1j / 💼 founder fingerlicking.be

14 november 2018

Een kamado BBQ kan (bijna) alles. Dit keramische ei is een stevig wonder met ontzettend veel mogelijkheden. Maar wat kan je nu juist allemaal doen met zo’n kamado? Hieronder vind je 4 basistechnieken eenvoudig uitgelegd.

 

Direct grillen

Direct grillen, dat betekent hoge temperaturen. De schuif en de schijf van je kamado mogen dus gedeeltelijk open om voldoende luchttoevoer te creëren. Je grillrooster plaats je direct boven de gloeiende houtskool. Je vlees moet sissen wanneer je het op de grillrooster legt. Heerlijk geluid, heerlijke geur en zo weet je meteen dat je rooster heet genoeg is.

 

Low & Slow

De kamado is je beste vriend voor een low & slow bbq sessie. Door het hitteschild (een keramische plaat die je boven de houtskool plaatst), kan je indirect gaan grillen. Wanneer je de schuif en de schijf grotendeels gesloten houdt, krijg je een lage en constante temperatuur in je kamado en dit voor meerdere uren achter elkaar.

 

Smoking flavours

Hou je van een smokey flavour? Dan kan je met de kamado heerlijke gerookte groenten, vlees en/of vis op tafel toveren. Strooi wat rooksnippers of chunks boven op de houtskool.

 

Pizza en brood

Je kamado is niet zomaar een BBQ, maar ook een steenoven die voor heerlijke pizza’s en zelfgebakken brood zorgt. Plaats een pizzasteen boven het hitteschild en laat de steen eerst goed opwarmen. Pizza en brood hebben een hoge temperatuur nodig, dus je roosters mogen gedeeltelijk open.

 

Zelf aan de slag met een kamado?

Geef ons een seintje en we geven je graag advies.

Meer nieuws

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

  • >> Ontdek onze nieuwste gerechten
  • >> Ontvang leuke kortingen en andere acties
  • >> Bijna 1.000 andere mensen schreven al in
  • >> Mails worden zorgvuldig opgesteld en blijven relevant

 

Super, we houden je vanaf nu op de hoogte.

Too many subscribe attempts for this email address.